Učitava se...

Dizajniran najbolji jastuk za spavanje tokom putovanja

Dizajneri su osmislili savršeno rješenje za spavanje i odmor tokom putovanja.
 
 
Radi se o specijalnom jastuku pod nazivom Ostrich Pillow, koji omogućava naslanjanje glave na bilo kakvu površinu. Osim toga, onemogućene su vizuelne i zvučne smetnje, a izolovane su i ruke.

Dizajnerski studio Kawamura-Ganjavian i inovatorski studio Banana Things su u potrazi za sredstvima kojim će finansirati proizvodnju svoje kreativne ideje. Oni tvrde da će jastuk umornim radnicima pomoći da 20-minutni san poveća njihovu produktivnost za 37 posto.

"S obzirom na to da sve više vremena provodimo na poslu, ispred kompjutera ili u transportu, malo vremena ostaje za odmor. Pomislili smo da bi bilo dobro da osmislimo nešto što će nam pomoći da vratimo energiju. Tako je nastao Ostrich Pillow", rekao je Ali Ganjavian, suosnivač i dizajner studija Kawamura-Ganjavian.

"Na ideju o jastuku smo došli sasvim slučajno. Jednog dana smo sjedili, džemper je bio na stolu i neko od nas je stavio glavu u njega, a ruke uvukao u rukave. Bilo je toliko udobno da smo odlučili napraviti prototip", rekao je Pablo Carrascal iz studija Banana.

Specijalni jastuk izolira glavu, oči i uši te ostavlja prostor za nos, usta i ruke.

Za početak proizvodnje jastuka je potrebno 70.000 dolara.


Komentari (227) Postavljeno u Zanimljivosti Objavljeno 27.09.2012

Facebook čuva sve podatke koje ste ikad izbrisali!

Novi problemi vezani uz privatnost na Facebooku – grupa studenata iz Austrije podigla je tužbu protiv ove kompanije na sudu u Irskoj zbog netransparentnog i navodno nezakonitog načina na koji pohranjuju korisničke podatke.

Facebook

Cijelu je stvar pokrenuo 24-godišnji student prava Max Schrems koji je, proučavajući zakone o privatnosti, ovog ljeta zatražio od Facebooka da mu predaju sve podatke koje su skupili o njemu.

S obzirom da po europskim zakonima kompanije moraju otkriti sve podatke koje imaju o nekim osobama – na temelju zahtjeva tih osoba (takav zakon ne postoji u SAD-u), tako je i Facebook morao Schremsu otkriti sve podatke koje ima o njemu pa se on iznenadio kada su mu poslali CD na kojem se nalazi čak 1,200 stranica njegovih aktivnosti na ovoj društvenoj mreži u posljednje tri godine – objave na zidu, poruke, prijatelji i druge informacije.
Schrems je u jednom intervjuu rekao kako je bio uvjeren da je većinu tih informacija izbrisao, no Facebook ih je ipak negdje pohranio tako da i dalje drži podatke o njemu za koje je on mislio da ne postoje.

Također, uvjeren je da nije niti dobio sve informacije koje je ova mreža pohranila o njemu, uključujući podatke o lajkanim stranicama te softveru za prepoznavanje lica. Max kaže da Facebook na ovaj način vara korisnike – kada ih pita da li zaista žele izbrisati neku poruku i kada korisnik klikne čime potvrđuje da želi izbrisati tu poruku, on očekuje da ta poruka zauvijek nestane.
Ali, iako nam sadržaj koji smo izbrisali više nije dostupan, on i dalje postoji negdje na Facebookovim serverima. Dodaje da osobe koje mogu pristupiti tim podacima mogu u kratko vrijeme otkriti brojne osobne stvari korisnika Facebooka – ovdje se ne radi o javnim porukama na zidu, već o privatnim porukama koje korisnici međusobno razmjenjuju i za koje misle da su ih zauvijek izbrisali.

Ovdje bi situacija trebala biti jednostavna – kada neke podatke izbrišete, oni bi trebali nestati, no Facebook ih drži pohranjene u svom sustavu te, s obzirom da je riječ o podacima na koje nemaju prava, time krši zakon. Zbog toga je Schrems, zajedno s 22 studenta prava koji su također zatražili svoje podatke od Facebooka, podigao tužbu protiv ove kompanije na sudu u Dublinu – u tome se gradu nalazi ured ove kompanije u kojem se rješavaju sva pitanja vezana uz probleme izvan SAD-a i Kanade.
Ovaj problem sada istražuju irske vlasti te bi njihova odluka u budućnosti mogla utjecati na način na koji Zuckerbergova društvena mreža skuplja i pohranjuje informacije milijuna svojih korisnika.


Komentari (3) Postavljeno u Zanimljivosti Objavljeno 30.11.2011

Šta nas čeka u narednih deset godina od tehnologije!

 

 

 

Svi dobro znamo kojim tempom napreduje današnja tehnologija.Isto tako znamo kakva je ta tehnologija bila pre 10 ili nešto više godina.izgleda,ako ovim tempom se nastavi razvijati današnja tenologija u narednih deset  doneti veliki napredak na tehnološkom polju.Tim razvojem,će ljudskoj vrsti doneti razna poboljšnja življenja

[B]A šta je to što čovečanstvo može eventulano očekivati u naredni desetak godina ,pročitajte u nastavku teksta.[/B]..

[I][B]2012. godine[/B][/I]

[B]Ultrabook[/B]
Ultrabook ili ultraknjiga smatra se naslednikom ipoda,a postaće dostupna sledeće 2012 godine,cena će mu biti oko 700 evra. Ovaj uredjaj bi zauvek mogao da zameni klasične knjige štampane na papiru.

[B]Laboratorija na Marsu[/B]
Do avgusta 2012. godine najnovija misija će dospeti do površine Marsa i započeti ispitivanja koja će utvrditi da li tamo postoje uslovi za život bilo kakvih organizama. Misija će koštati oko 1.6 milijardi evra.

[B]Paralizovani će prohodati[/B]
Naučnici trenutno rade na osmišljavanju sistema impulsa koji bi mogli da pomognu paralizovanim osobama da kontrolišu svoje udove putem mozga.Isti sistem bi koristila vojska,ovaj projekat napreduje sporo jer zahteva mnogo novca.

[I][B]2013. godine[/B][/I]

[B]Elektronski papir[/B]
Iako trenutno samo elektronski čitači kao što je Kindl koriste elektronski papir, smatra se da će do 2013. godine njegov razvoj dostići poboljšaniji nivo.Zamisao kojom se stremi je taj da se postigne potpuna integracija teksta i slike, što bi moglo da dovede do gašenja novina.

[B]4G kao novi standard[/B]
Svaki napravljeni mobilni će moći da se poveže na internet ako do sada već nije kod svih telefona tako.Svi mobilni telefoni će funkcionisati prema standardu 4G, što znači da će download će ići istom brzinom kao na kućnom računaru.Time će se povećati broj telefona koji će više "surfovati" internetom a i postati dostupan još većem broju korisnika.

[B]Teleskopom će mo moći zavirti u druge galaksije[/B]
Teleskop od milijardu piksela.Teleskop od milijardu piksela, pod nazivom "Eyes Of Gaia" biće usmeren ka dubokom svemiru da bi započeo fotografisanje i pravljenje mape univerzuma. Ovaj teleskop će moćida "zaviri" i zivan granica naše galaksije.

[I][B]2014. godine[/B][/I]

[B]Memorijske kartice od jednog terabajta(1TB)[/B]
Broj podataka koje razmenjujemo putem računara sve je veći, pa nam je neophodna i veća memorija. Zato nije nerealno predvideti da ćemo jednog dana imati i  memorijske kartice koje će moći da skladište podatke od 1 terabajta.

[B]Solarni avion[/B]
Put oko sveta solarnim avionomSunčeva energija će po prvi put biti upotrebljena za pokretanje solarnog aviona koji će obići svet. Iako takav avion još uvek nije u potpunosti razvijen, to će se sigurno dogoditi u bliskoj budućnosti.

Napredni bord ledolomac
Najsavršeniji i najnapredniji brodolomac.Jedan od ciljeva naučnog razvoja EU jeste dizajniranje najnaprednijeg broda koji će moći da lomi lednike i prikuplja podatke o temperaturi. To je posebno važno zbog nepredvidivih posledica globalnog zagrevanja.

[I][B]2015. godine[/B][/I]

[B]Prvi samoodrživi grad[/B]
U okolini Abu Dabija biće sagradjen prvi samoodrživi grad,koji će energiju crpeti samo iz sunca i drugih samoobnovljivih izvora.Očekuje se da će u  tom samoodrživom gradu živeti više od 50 hiljada ljudi.

[B]3D štampanje[/B]
Opcija štampanja trodimenzionalnih slika trenutno je rezervisana za one sa dubokim džepom, ali ova usluga će u budućnosti postati pristupačnija. Svako će moći da odštampa 3D sliku u svom domu.

[I][B]2016. godina[/B][/I]

[B]Razvoj svemirskog turizma[/B]
U svemir će se putovati turistički U narednih nekoliko godina predviđa se ubrzan razvoj svemirskog turizma, odnosno turističkih poseta svemiru.Jedan takav let danas košta između 15 i 20 miliona evra, a prognoze su da će cena vremenom početi da pada.

[B]Pilula za zaštitu od sunca.[/B]
Od sunčevih zraka više nećemo morati da se štitimo pomoću kreme, već će nam u te svrhe poslužiti samo jedna pilula. Naučnici su prema ovoj mogućnosti veoma optimistični, a zasnivaju je na načinu na koji se od sunca štite korali.

[B]Ponovno radjanje mamuta[/B]
Naučnici iz Japana odnosno centra za razvojnu biologiju tvrde da je moguće genetski stvoriti izumrle vrste, kao što je mamut. Ako im to pođe za rukom, očekuje se prilična gužva u životinjskom carstvu.

[I][B]2017. godine[/B][/I]

Laserska olovka koja zaceljuje rane Ako vam se dogodi da se posečete a u vašoj blizini nema nikoga, više ne morate da brinete.Prvu pomoć će te pružiti sami sebi bez tudje asistencije,zahvaljujući prenosivoj laserskoj olovci koja leči rane.

[I][B]2018. godine[/B][/I]

[B]Roboti špijuni veličine insekta[/B]
Američka vojska već radi na osmišljavanju minijaturnih robota špijuna, čija veličina bi bila približna veličini prosečne muve. Tajno oružje ovih "insekata" je u tome što će biti otporni na sprej za bube.

[I][B]2019. godine[/B][/I]

[B]Računar sa snagom ljudskog mozga[/B]
Kompjuter i ljudski mozak će biti ravnopravni po sposobnosti Prema ocenama naučnika, nalazimo se na korak od razvijanja veštačke inteligencije. Računari će za samo nekoliko godina moći da obrađuju podatke navodno podjednakom brzinom i snagom kao ljudski mozak.

[B]Nova verzija Interneta[/B]
Mada mnogi iz IT branše smatraju da je nova verzija interneta već polako počela da se radja,drugi napominju da će se to dogoditi tek u narednih osam godina otprilike.Novi internet će funkcionisati po principu personalizovanih algoritama.

[I][B]2020. godine[/B][/I]

[B]Automobili otporni na sudar[/B]
Do 2020.godine će Volvo napraviti automobili koji će biti otporan na sudar.Iz auto kompanije  "Volvo" obećavaju da će dizajnirati specijalnu vrstu automobila koji je otporan na sudar. On će funkcionisati pomoću radara i sistema za uzbunu, a ako bude uspešno realizovan, spasiće mnoge živote.


Šta možemo očekivati u daljim godinama koje dolaze možemo samo zamišljati ili naslućivati 2021. godini? Pre deset godina niko nije očekivao da će današnja deca razmenjivati sms poruke ili da ćemo koristiti u širokoj upotrebi reči poput  "tvitovati" i "lajkovati". Ono što sigurno znamo jeste da će u narednoj deceniji tehnologija i nezaustavljivo napredovati


Komentari (0) Postavljeno u Zanimljivosti Objavljeno 29.11.2011

Otvorena prva specijalizirana trgovina s robotima

Prva specijalizirana trgovina s robotima u Kini otvorila je svoja vrata. Na samom ulazu kupcima dobrodošlicu daje robot viskok 50 centimetara.

"Pozdrav svima, ja sam Xiao You, drago mi je, rekao je maleni robot. Pitate li ga što on sve može reći će vam "Mogu pjevati, plesati, recitirati, pričati priče, učiti djecu engleski pa čak i oponašati životinjsko glasanje. Mnogo je toga što mogu".

U ovoj trgovini se osim robota koji vas zabavljaju nalaze i oni koji pomažu u domaćinstvu. Jedan od njih je inteligentni usisivač u obliku mini letećeg tanjira koji čisti automatski. Usisivač je programiran da se pomakne ukoliko se u njega udari nekim pokućstvom. U ponudi su i roboti za kuhanje.

Vlasnik trgovine rekao je da su njihovi prozvodi postali vrlo popularni.

Cijene su zasada prihvatljive za domaćinstvo srednje klase, no njihov pad se očekuje nakon masovne proizvodnje.

Kina je podigla svjesnost svojih građana o robotima. Doba robota je došlo, rekao je vlasnik trgovine.


Komentari (2) Postavljeno u Zanimljivosti Objavljeno 27.11.2011

Mexico City postavio rekord po broju okupljenih zombija

Oko 10.000 ljudi marširalo je glavnim gradom Meksika prerušeni u zombije. Šetnjom zombija, kako je nazvan događaj, oboren je Guinnessov rekord najvećeg okupljanja "hodajućih mrtvaca".

 

Ljudi prerušeni u zombije obučeni u izgorenu odjeću prelivenu krvlju okupili su se na meksičkom Trgu Revolucije nakon čega su marširali do Trga Zocalo.

Dosadašnji rekord u broju okupljenih zombija postavljen je u New Jerseyju 30. oktobra 2010. godine. 

Tog dana u parku Asbury okupilo se 8.000 ljudi prerušenih u zombije. I Australci su pokušali oboriti rekord, ali su uspjeli skupiti "samo" 8.000 zombija. 


Komentari (0) Postavljeno u Zanimljivosti Objavljeno 27.11.2011

Hakirao stranicu Taxi Cammea: Nakon 30-ak poziva poslali ste mi 5 taxija, ni jedan nije došao

 Screenshot: Taxi-Cammeo.hr

"NAKON 30-ak poziva na vašu službu, poslali ste mi pet taxija. Naravno, ni jedan nije stigao.Međutim, na kraju mjeseca sam dobio/la telefonski račun koji je iznosio 43 kune samo na pozive za vašu službu. (Lopovi jedni)", poruka je koja je osvanula na hakiranoj internetskoj stranici Taxi Cammea, Taxi-Cammeo.hr. Nezadovoljni haker potpisan kao D3t0x (Detox) svima je savjetovao da zovu Taxi Zagreb te dodao: "Ukoliko su i oni nedostupni, spas vam je jedino ZET". Zanimljivo je da je isti haker svojedobno hakirao i internetsku stranicu zagrebačke pečenjarnice Rubelj grill, također nezadovoljan njihovom uslugom.


Komentari (0) Postavljeno u Zanimljivosti Objavljeno 27.11.2011

Košarkaš pozvao djevojku na parket i zaprosio je

Ridge McKeither, američki košarkaš španskog drugoligaša Melille, na neobičan je način proslavio pobjedu protiv Clinicas Rincona.

Nakon kraja utakmice uzeo je mikrofon u ruke i pozvao svoju djevojku Samanthu da siđe na parket. Potom je kleknuo pred nju, izvadio prsten i zaprosio je. Njegovi su prijatelji na tribinama istovremeno podigli transparent s pitanjem: ''Samantha, hoćeš li se udati za mene?''

Više od 2000 iznenađenih gledatelja u dvorani je McKeitherov potezu nagradilo pljeskom, a Meksikanka Samantha, koja je došla u grad u kratki posjet, kući se vratila sa zaručničkim prstenom. 


Komentari (4) Postavljeno u Zanimljivosti Objavljeno 27.11.2011

Vozač kamiona preživio pad s 183 metra

Vozač kamiona je čudom preživio kada je njegov kamion pao s litice visoke 183 metra

Zheng Yongping je izgubio kontrolu nad svojim kamionom kada je pokušavao ući u oštar zavoj u planinama u blizini kineskog grada Wannian.

Kamion se prevrtao niz strmu padinu te se prepolovio nakon udara o tlo.

"Kada sam izgubio kontrolu nad kamionom, uhvatio sam se čvrsto za volan i molio se da preživim", rekao je Zheng.

Nakon udara o tlo, vozačka kabina se odvojila od ostatka kamiona. Mještani koji su vidjeli jezivu nesreću su pozvali policiju i hitnu pomoć, iako nisu očekivali da je vozač preživio.

"Bio sam zarobljen u kabini. Želio sam pozvati suprugu, ali nisam mogao naći mobitel. Osjećao sam slabost, ali sam vidio da mi ljudi prilaze", dodao je Zheng.

Vozač kamiona je prebačen u bolnicu u Wannianu, a sada je u stabilnom stanju. Ljekari kažu da je samo čudom preživio nesreću. 


Komentari (2) Postavljeno u Zanimljivosti Objavljeno 25.11.2011

Samo slatka plavuša-malo sutra!

Na prvi pogled biste verovatno pomislili jedna samo slatka naivna plavušica, međutim grdno biste se prešli, jer ona nije nimalo naivna. Pogledajte i zašto.

Niki Stenli je lepa, zgodna i rastegljiva, a pritom može da vas prebije kao mačku ako joj stanete na žulj!

Ima samo 17 godina i impresivne titule sa takmičenja različitih borilačkih veština i karate prvenstva.

Kada je imala 11 godina, njen otac je zamolio da se oslobodi nekih od 300 trofeja koje je skupila od svoje šeste godine.

Niki je ponosni vlasnik sedam titula Svetske Kikboksing asocijacije. I izgleda da “se smrzneš”.


Komentari (4) Postavljeno u Zanimljivosti Objavljeno 25.11.2011

Šta muškarca zaista uzbuđuje

 

Nove intimne igre, koje vam predlažemo, ostaviće vašeg partnera bez daha. Ako želite da se vaš muž ili dugogodišnji partner ponovo zaljubi u vas, pustite mašti na volju i stara strast će se ponovo rasplamsati. Za početak, možete da se oslonite na naših osam predloga koji će vam sigurno pomoći da se ponovo zbližite.Obucite se izazovno

Muškarci vole vizuelni podsticaj. Iskoristite to i obucite ono što znate da će uzbuditi vašeg partnera, recimo kožne pantalone, mini suknju ili izazovni veš. Dozvoljeno je sve što se oboma dopada. Važno je da mu date dovoljno vremena da vam se divi sa svih strana, a onda se polako pred njim skinite.


Ljubavni obrok

Neka vaša vrela predigra počne već za stolom, jer je to odlična uvertira za dalju strasnu igru. Spremite laganu večeru i aranžirajte je samo za vas dvoje. Za ovaj ljubavni meni najbolje su male i lagane porcije s prilozima poput ananasa, špargli, karija ili školjki, jer ove namirnice podstiču razmenu materija i bude želju za seksom.


Zamenite uloge

Ma koliko da ste u braku ili vezi, uvek možete da priredite neočekivano iznenađenje partneru. Dogovorite se s njim da se sretnete u nekom kafiću, baru ili klubu i pravite se da se ne poznajete. Ovakva igra će odlično delovati i na vas i na vašu jaču polovinu. Kada dovoljno zapalite atmosferu, krenite kući i nastavite igru.


Zapalite ga kockicama ledaKoža je najosetljiviji organ i to treba da iskoristite u vašim strasnim čarolijama. Prava poslastica za čula vašeg partnera jeste igra kockicama leda. Milujte partnera po grudima kockicom leda ili mu naizmenično stavljajte kapljice tople i hladne vode na kožu. Budite pažljive i probudićete u njemu pravi vulkan. Takođe, probajte i onaj stari trik sa usnama i sisajte kockicu leda, a onda ga ljubite po celom telu. To će delovati vrlo uzbuđujuće, jer će vaš partner da oseti dodir hladnih usana.


Masaža opušta

Masaža istovremeno deluje opuštajuće, ali je dobra i kao predigra, posebno ako koristite parfimisano ulje. Mirisi kao vanila ili mošus u kombinaciji s dodirom deluju izuzetno erotično. A napravićete pun pogodak ako mu u toku nežne masaže slučajno dodirnete grudi. Posle toga zamenite mesta, neka on vas maže uljem.


Vrela igra prstima

Igra prstima je posebna igra, koja će podjednako uzbuditi i vašeg partnera i vas. Za početak posvetite se intenzivno njegovim prstima, tako što ćete svaki njegov prst pojedinačno stavljati u usta i nežno ga ljubiti. To će ludo podgrejati njegovu fantaziju, jer svaki muškarac sanja o erotskoj igri s prstima.

Svađa kao predigra

Verovali ili ne, konstruktivna svađa takođe može da posluži kao vrela predigra. Baš u trenutku kada vaša prepirka ključa iznenadite partnera snažnim poljupcem. Psiholozi s Univerziteta u Bostonu tvrde da žene koje se ne libe da se suprotstave mužu ili partneru žive duže od onih žena koje se klone bilo kakve svađe.


Komentari (1) Postavljeno u Zanimljivosti Objavljeno 25.11.2011

Pijanog Čovjeka Napali Majmuni U Zoološkom Vrtu

 

Alkoholizirani čovjek, koji se pokušao ohladiti plivajući preko ograđenog prostora za majmune, doživio je vrlo neugodno iznenađenje. U brazilskom zoološkom vrtu, završio je napadnut i teško ozlijeđen od strane majmuna koji tamo žive. Video pokazuje Joao dos Santos Leitea, nakon što se približio majmunima koji su ga napali na suprotnoj strani, u uskom kanalu između posjetitelja i pakosnih majmuna.

To se sve događalo u zoo parku u Sorocabai, u blizini Sao Paula. Alkoholizirani mehaničar je rekao da se želi igrati sa životinjama, ali kako je prišao suprotnoj obali preplivavši kanal, najmanje dva majmuna su ga zgrabili i ugrizli zubima za njegove ruke i šake. Imao je jako veliku sreću što majmuni nisu htjeli ući u vodu, jer bi tada jako nastradao. Ljudi su se okupili na drugoj strani vode, smijući se i snimajući napad majmuna. Santos je vrištao od boli, a spasioci su mu brzo pomogli da izađe van iz vode jer je jako krvario iz rane na ruci koju su mu zadali opaki majmuni. On je ostao u laganoj nesvjestici kratko vrijeme. Kasnije je prevezen na liječenje u gradsku bolnicu.

Pijani mehaničar objasnio je policajcima kako se želio rashladiti i poigrati sa životinjama u ZOO-u u Sao Paulu. Međutim, majmuni su ga nemilosrdno izgrizli po rukama. Reakcija majmuna je sasvim normalna. Što bi učinili vi da vam nepozvani čovjek dođe u kuću? Sigurno ga ne bi ugostili. Vrlo vjerojatno bi ga istjerali van I zvali policiju. Tako su se I branili ovi majmuni. Zato budite pažljivi kad ste u zoološkom vrtu, tamo vladaju životinje a ne ljudi.


Komentari (0) Postavljeno u Zanimljivosti Objavljeno 24.11.2011

Da li se dovoljno ljubimo?

Poljubac najcesce najavljuje pocetak intimnog zblizavanja ili ljubavne veze, ali, poljupcem se takodje obelezava i kraj ljubavne veze ili odvajanje, tj. rastanak dve osobe (ne mora uvek biti rec o ljubavnoj vezi).

Naime, poljubac je obicno prvi "prepoznatljivi signal", vatrene zelje ili pozude za razmenom ljubavi sa drugom osobom. Ali, vremenom poljubac postaje i glavni indikator - pokazatelj, koji otkriva kvalitet i tok ljubavne veze - kako ljubavni odnos izmedju dve osobe funkcionise, odnosno da li je nesto uredu ili ne?

Naucnici su ustanovili izmedju ostalog da je poljubac rezultat ili posledica hemijskih reakcija u ljudskom organizmu i psiholoska potreba. Od doba puberteta pa nadalje broj pljuvacnih zlezda se neprekidno povecava. Zatim, u tom periodu se bude i osecanja koja vremenom pojacavaju zelju da volimo i da budemo voljeni.

Dakle, nasa zelja da poljubimo nekog je bioloske prirode i psiholoska potreba! Ukoliko je ta zelja jaca, utoliko su izrazene i hemijske reakcije u nasem organizmu. Cesto i sami primecujemo da su nam usne "punije", rumenije i toplije od same pomisli da poljubimo nekog.


ZASTO MUSKARCI GLEDAJU DOK SE LJUBE?

Pjer Meranda, kanadski anroplog, je na osnovu istrazivanja sexualnosti medju polovima dosao do zakljucka: da 97% zena zatvara oci dok se ljubi, dok samo 30% muskaraca cini to isto. Naime, psiholozi i sexolozi to objasnjavaju cinjenicom da - zene zatvaraju oci dok se ljube, jer one emocionalno dublje dozivljavaju cin ljubljenja. A muskarci, kojima je inace vizuelna strana jaca od emocionalne, vole da gledaju dok nesto rade (cak i kada se ljube), jer na takav nacin oni jace dozviljavaju uzbudjenje. Odnosno, njima je veoma vazno da vide koliko je uzbudjena zena sa kojom se ljube, jer od toga dalje zavisi intenzitet njihovog zara ili strasti ljubljenja.


DA LI VRSTA I JACINA POLJUBACA OTKRIVAJU STA SE DESAVA U INTIMNOJ VEZI?

Na osnovu brojnih istrazivanja smatra se da kada partneri pocinju da se ljube u lice, to ukazuje da je kriza u njihovoj vezi sve ozbiljnija. Takodje i sexualni odnos medju partnerima koji se sve "hladnije" ljube postaje sve tezi, primecuje se nedostatak strasti. Poljubac za njih lagano postaje odraz ili deo njihove drustvene igre, a ne izraz njihovih dubokih osecanja ili pozude. Dakle, strasniji, duzi i sve cesci poljupci uvek otkrivaju harmonicnu ljubavnu vezu. Takvi poljupci su uvod u sve jace i stabilnije sexualne odnose.


STA SE DESAVA KADA SU POLJUPCI SVE REDJI?

Poljubac je uvek znak ili dokaz koliko je jaka intimna veza, kao i pokazatelj kakvog je intenziteta razmena osecanja izmedju dva ljubavnika. Naucnici su pouzdano utvrdili da je poljubac - "najveci izdajica" u intimnoj vezi koja je u krizi. Veoma cesto se desava da se partneri i dalje vole, iako su smanjili ucestalost i intenzitet ljubeljenja. Naravno to ne znaci da se "hladi" ljubav izmedju njih, vec samo da se oni nalaze u novoj ljubavnoj fazi koja neminovno donosi i odredjene promene, ali kuda one vode, to je vec novo pitanje?
Ipak, voma je vazno kakvog je intenziteta poljubac i da li je on iskren i "od srca". Mnogi psiholozi isticu da je cin ljubljenja, mnogo intimniji cin od sexualnog odnosa. U prilog ovoj njihovoj tvrdnji cesto se navodi ponasanje prostitutki, koje odbijaju i ne vole da se ljube sa svojim klijentima.


DA LI SE SVE MANJE LJUBIMO?

Uvek kada se nase zelje bude a strasti pojacavaju, prirodno je da nase usne uz vec poznata mesta traze i otkrivaju nova, stremeci ka tome da ih osvoje. Ta mesta ustvari predstavljaju erogene zone, koja su zajedno sa usnama nasa najsenzibilnija mesta.
Razvojem savremenog industrijskog drustva, kao i daljim prodorom tehnologije koji namece nova ili savremena pravila zivota i ponasanja, stvorio se i odredjeni jaz medju ljudima, pre svega u izrazavanju svojih emocionalnih potreba. Paradoksalno zvuci, ali "danak" razvijene civilizacije (narocito one koja zivi u strogo urbanim sredinama) i savremenog nacina zivota dovodi od ogromnog otudjenja i emocionalne usamljenosti - slika dasnjeg sveta izgleda tako: da initimniju, prisniju i emocionalniju vezu izmedju sebe imaju ljudi koji zive u primitivnijim sredinama, nego ljudi koji zive u svetskim metropolama, kao i u velikim i modernim gradovima ili u elitnim zonama.
Dakle, dobro je da se covek neprekidno razvija, ali, ukoliko pri tome zanemari svoj duh i svoju esenciju (dusu i osecanja), onda nemonovno dolazi i do zastranjivanja. Ili, kao sto kaze stara poslovica: "Slobodno setajte sumom, ali nemojte izgubiti svoje drvo i nemojte traziti tudje, ako vec imate svoje".


Komentari (0) Postavljeno u Zanimljivosti Objavljeno 24.11.2011

Top 10 nacina da vas partner sutne

 

TOP 10 NACINA DA VAS DJEVOJKA SUTNE

NAVEDENI RAZLOG == STVARNI RAZLOG

10. Ne mogu, ti si mi kao brat. == Podsecas me na onog idiota sto
svira bendzo u "Oslobodjenju".
9. Postoji mala razlika u nasim godistima. == Ti si jedan starkelja iz
doba Jure.
8. Ne privlacis me u "tom" pogledu. == Ti si najruzniji kreten koga
sam ikad videla.
7. Moj zivot je trenutno suvise komlikovan. == Ne zelim da sve vreme budes uz mene jer mozda cujes pozive mojih ostalih momaka.
6. Vec imam momka... == ... koji je u stvari moja macka i pola boce Jack Danielsa.
5. Ne zelim da sklapam veze sa ljudima sa kojima radim. == E, covece, ne bih te vidjala cak i da smo u istom solarnom sistemu, a kamoli u
istoj zgradi.
4. Nisi ti kriv, to je zbog mene. == Nisam ja kriva, to je zbog tebe.
3. Trenutno se koncetrisem na svoju karijeru. == Cak i nesto tako
dosadno kao moj posao je bolje nego da se vidjam s tobom.
2. Ne zelim da se udajem. == Zaklela sam se da necu da imam nista sa
takvima kao sto si ti.
1. Ostanimo samo prijatelji! == Zelim da budes u blizini kako bi mogla da ti pricam bolne detalje o ostalim muskarcima sa kojima se vidjam.

TOP 10 NACINA DA VAS MOMAK SUTNE

NAVEDENI RAZLOG == STVARNI RAZLOG
10. Ne mogu, ti si mi kao sestra. == Ruzna si.
9. Postoji mala razlika u nasim godistima. == Ruzna si.
8. Ne privlacis me u "tom" pogledu. == Ruzna si.
7. Moj zivot je trenutno suvise komlikovan. == Ruzna si.
6. Vec imam devojku... == Ruzna si.
5. Ne zelim da sklapam veze sa zenama sa kojima radim. == Ruzna si.
4. Nisi ti kriva, to je zbog mene. == Ruzna si.
3. Trenutno se koncetrisem na svoju karijeru. == Ruzna si.
2. Ne zelim da se zenim. == Ruzna si.
1. Ostanimo samo prijatelji! == Bas si MNOGO ruzna.


Komentari (0) Postavljeno u Zanimljivosti Objavljeno 23.11.2011

Muškarci na Fejsbuku…

Da muškarci više ‘varaju’ na Fejsbuku pokazalo je istraživanje koje je obuhvatilo više od 1.500 korisnika interneta u Velikoj Britaniji i SAD-u. No nije to jedina zanimljivost.Muškarci su na internetu itekako neoprezni. Češće će prihvatiti prijateljstvo od nepoznate osobe, objaviti svoju adresu, ignorisati postavke privatnosti i ostaviti profil potpuno ‘otvorenim’ za svačije poglede.

Čak 64 posto žena nikada ne prihvata poziv za prijateljstvo od nepoznatih osoba. Kod muškaraca taj postopak pada na 55 posto. Mnogi će ‘za prijateljicu’ prihvatiti nepoznatu, ali zgodnu i lijepu ženu. Za razliku od njih, žene ne pristaju na prijateljstvo s nepoznatim muškarcem čak i ako im je jako zgodan.


Komentari (0) Postavljeno u Zanimljivosti Objavljeno 23.11.2011

Pitalice.Zar odgovor moze biti ludji?

 

Kako kulturan mladić kaže devojci da ide pišati?
- Idem se rukovati s gospodinom kojeg ćeš kasnije upoznati.

Kakva je razlika između psa čuvara i njegovog gazde?
- Nikakva. Ni jedan ni drugi ne diraju domaćicu, a komšinicu bi rastrgli!

Ako pas laje na zadnjim vratima, a žena viče na prednjim, koga prvo puštaš unutra?
- Naravno, psa. On će da ućuti čim ga pustiš unutra.

Koji je najveci vrh u Crnoj Gori?
Najveci vrh ti je kad Šako gostuje u Trokaderu!

Kako počinje recept za cigansku tortu?
- Ukradeš tri jaja…

Koja je razlika između komarca i muškarca?
- Komarac živcira samo preko leta.

Šta je nesporazum?
- Kada pozoveš komšinicu na kafu, a ona je samo popije i ode!

Šta se desi kad popiješ Viagru i Apaurin zajedno?
- Jebe ti se, a ne da ti se.

Šta je prvi glasnik proljeća?
- Bosanac na mešalici.

Šta je Pirova pobeda?
- Pirova pobeda je kada vam žena kaže da ste najbolji ljubavnik u komšiluku.

Šta je sreća u nesreći?
- Kada te tresne struja po nižoj tarifi.

Šta znači ako te žena zagrli i poljubi kad dodješ kući, lagano te izmasira po ledjima i pomiluje po kosi, posluži ti večeru a zatim pozove u krevet?
- Znači da si ušao u pogrešnu kucu!!!

Kako se kaže DNK na bosanskom?
- Da nije komšijino?

Koji organ najviše strada kod masturbacije?
- Uho. Svo vreme slušaš da ti neko ne udje u sobu.

Kako Piroćanac časti muziku?
- Provuče kreditnu karticu kroz harmoniku.

Kako bosanci vežbaju matematiku?
- Saberu se pred kafanom, uđu unutra i svi se oduzmu!

Zašto svi uragani imaju ženska imena?
- Kad dođu vlažni su i topli, a kad odu odnose sve; kuće, aute …

Zašto u raju ima samo 10% žena?
- Da ih ima više, bio bi to pravi pakao.

Šta je brak?
- Brak je zajednica gde muškarac i žena rešavaju probleme koje nisu imali dok nisu stupili u isti.

Zašto žene imaju manja stopala od muškaraca?
- Evoluciona prednost koja im omogućava da stanu BLIŽE sudoperi.

Kako znaš da će žena da kaže nešto pametno?
- Kada počne rečenicu s ‘Jednom mi je čovek rekao….’

Kako popravljaš ženin sat?
- Nikako. Postoji sat na rerni.

Naučnici su otkrili hranu koja smanjuje ženin nagon za seksom za 90%.
- Zove se Torta na venčanju.

Što muškarci umiru pre svojih žena?
Jer to žele.

Šta je to: povučeš, pa između grudi, preko stomaka u rupu?
- Pojas u kolima.

Koji uređaj smanjuje buku za 90%?
- FLASTER, koji zalepiš ženi preko usta!

Koja je razlika izmedu žene i terorista?
- S teroristima su mogući pregovori!

Zašto žene duže žive od muškaraca?
- Valjda zato jer nemaju ženu.

Kolika je razlika izmedju vile i veštice?
- 5 godina braka …

Zašto su žene trodimenzionalne?
- Govore jedno, misle drugo a rade treće.

Koje su tri najtanje knjige na svijetu?
- Somalijski kuvar, Bosanski mudraci, Crnogorski uradi sam.

Što je brzina svetlosti?
- Kada penzioner ugleda slobodno mesto u autobusu.

Zašto mornarica prima više neplivača, nego plivača?
- Duže će braniti brod!

Zašto se jezici zovu ‘materinji’?
- Zato jer očevi rietko dolaze do reči!

Što je peh?
- Ideš žedan pustinjom, a imaš vodu u kolenu.

Kako znaš da ti je žena bolesna?
Sex je isti, samo ti se suđe gomila!

Kako se latinski kaže impotencija?
- VIDI, MENI, VISI.

Zašto krava pase travu?
- Jer nema ruku da smota …

Šta valja skinuti sa seksi medicinske sestre?
- Doktora.

Zašto policajac kvasi zid mokrom krpom ???
- Doktor mu rekao da stavlja obloge tamo gde se udario.

Šta kaže plavuša na prvom izlasku sa dečkom ?
- Vadi ruku iz mojih gaćica. Brojim do 10000000……. !

Kako znate da je plavuša igrala kompjuterske igre?
- Crvenilo od ruža na joystick-u !

Šta je isto luku i novčaniku?
- Kad ih se otvori počneš plakati.

Gde spava miš od dve tone?
- Gde hoće!

Koji GEN određuje da li je žena ili plava?
- Hidrogen.

Šta je to kuća-kuća-kuća?
- Ekrem Jevrić ostao bez posla.

Koliko je programera potrebno da zamene 1 sijalicu?
- Nijedan. To je hardverski problem!


Komentari (0) Postavljeno u Zanimljivosti Objavljeno 23.11.2011


Morenja Blog

Novosti

Linkeri